Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла Любовта на дон Перлимплин“ на абсолвентите

...
Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла Любовта на дон Перлимплин“ на абсолвентите
Коментари Харесай

Преподаватели и студенти от НАТФИЗ получиха награди зад граница

Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла „ Любовта на дон Перлимплин “ на абитуриентите от класа на проф. Константин Каракостов получи две награди – за режисура и постановка – на интернационалния студентски фестивал Kestenburg в гр. Баня Лука, оповестяват от НАТФИЗ.

Проф. Боньо Лунгов е бил ръководител на професионалното жури на 24-ия интернационален куклен фестивал „ Лутфест “ в гр. Източно Сараево, където е получил „ Сребърен плакет “ от управата и кмета за принос в културното развиване на града.

През септември Лунгов получи и премия за изцяло творчество „ Малкият принц “ на интернационалния куклен фестивал в Суботица – за повсеместен принос в развиването на кукленото изкуство.

Проф. Каракостов и проф. Лунгов са имали майсторски клас на тема „ Разлики сред създаване на роля в жив проект и с кукла “ на „ Лутфест “.

На 13,14 и 15 септември НАТФИЗ и студентите от трети курс „ Актьорство за куклен спектакъл “ с живописен началник проф. Боньо Лунгов са показали спектакъла „ Фолклорна магия “ (постановка и постановка Лунгов/Каракостов) на Helexpo в Солун.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР